Verkkouutiset

Amerikkalaiskenraali varoittaa Venäjän hävittäjistä – ”ilmaherruus menetetään”

Yhdysvaltojen ilmavoimien komentaja kenraali Mark Welsh varoittaa Yhdysvaltojen sotateknologisen etumatkan Venäjään ja Kiinaan kutistuneen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kenraali Mark Welsh tyrmää armeijan budjettileikkaukset tässä Fox Newsin haastattelussa.

Hänen mukaansa Yhdysvallat ei välttämättä kykene enää pian säilyttämään ilmaherruuttaan mahdollisiin vihollisiinsa nähden.

”Kiina ja Venäjä ovat kaksi hyvää esimerkkiä sellaisista maista, jotka tuovat 3-5 vuoden sisällä kentälle monella tapaa meitä parempaa kalustoa, jos he jatkavat samaan tahtiin”, Welsh toteaa.

Hän ei suoranaisesti puhu itse maista uhkana vaan varoittaa, että 8-10 vuoden päästä ”Yhdysvaltoja vastassa voi olla jopa 50 maata, joiden ilmavoimat käyttävät huipputason venäläisiä tai kiinalaisia hävittäjiä”.

”F-35 pysyy sukupolven heidän edellään kuten myös F-22. Kaikki muu, mitä meillä on, ei tähän pysty. Etumatka on kurottu umpeen”, Welsh sanoo.

Hän viittaa uusimpiin amerikkalaisiin F-35 Lightning- ja F-22 Raptor -hävittäjäkoneisiin. Niistä F-35 on ollut kovassa vastatuulessa jo pitkään. Koneesta on kaavailtu Yhdysvaltojen ja monien liittolaismaiden ilmavoimien kulmakiveä. Kunnianhimoisesti suunniteltu häivehävittäjä on kuitenkin kärsinyt lukuisista teknisistä ongelmista, eikä sitä ole saatu kentälle alun perin päätetyn aikataulun ja budjetin puitteissa.

Welsh toteaa haastattelussa myös, että leikkaukset vaarantavat myös Yhdysvaltojen miehittämättömien lennokkien toiminnan. Hänen mukaansa lennokeille ei riitä lentäjiä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)