Verkkouutiset

USA:n itsenäisyyspäivä lukuina: 150 miljoonaa nakkisämpylää, olutta 4 miljardilla dollarilla

Amerikkalaiset tuhlaavat itsenäisyyspäivänä ruokaan, juomaan, ilotulitteisiin ja matkustamiseen, kertoo The Atlanta Journal-Constitution.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvalloissa vietetään lauantaina 4. heinäkuuta itsenäisyyspäivää. Pohjois-Amerikan brittiläiset siirtokunnat julistautuivat itsenäisiksi vuonna 1776, minkä jälkeen ne kävivät pitkän ja verisen vapaussodan Britannian joukkoja vastaan. Britannia tunnusti Yhdysvallat 1783.

Itsenäisyyspäivä on Yhdysvalloissa valtava juhla. Itsenäisyyspäivän viikonlopun aikana amerikkalaiset kuluttavat käsittämättömät määrät ruokaa ja juomaa – sekä tietysti ilotulitteita.

Yhdysvaltain pyroteknisen yhdistyksen APA:n mukaan amerikkalaiset saattavat ostaa ilotulitteita jopa 725 miljoonalla dollarilla.

Myynti on kasvanut viime vuodesta, sillä monet osavaltiot ovat höllentäneet ilotulitteita koskevia lakejaan. Nykyään ilotulitteet ovat sallittuja 47:ssä osavaltiossa ja Washingtonissa.

Itsenäisyyspäivän viikonloppuna arviolta 42 miljoonaa amerikkalaista lähtee matkalle ja Kansallisen vähittäiskauppaliiton mukaan 156 miljoonaa aikuista amerikkalaista aikoo hyödyntää itsenäisyyspäivää lähteäkseen piknikille tai laittaakseen ruokaa ulkona.

Itsenäisyyspäivänä amerikkalaiset syövät yhteensä yli 300 miljoonaa kiloa kanaa, yli 86 miljoonaa kiloa naudanlihaa ja 150 miljoonaa kappaletta hot dogia. Ruokajuomaksi amerikkalaisväestö nauttii olutta miljardin dollarin edestä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)