"Snowzilla" valtasi New Yorkin ‒ pahimpia lumimyrskyjä USA:n historiassa

36 tuntia kestänyt lumimyrsky on laantunut, mutta itärannikko tulee olemaan pysähtyneessä tilassa vielä päivien ajan.

  • LKS 20160123 MNN001; People cross a snow bank to get to the sidewalk on a residential street in Washington, DC on January 23, 2016. A deadly blizzard with bone-chilling winds and potentially record-breaking snowfall slammed the eastern US on January 23, as officials urged millions in the storm's path to seek shelter -- warning the worst is yet to come. / AFP / MANDEL NGAN - LEHTIKUVA / AFP

    Snowzilla-lumimyrsky riepotteli USA:n itärannikkoa viikonloppuna.

    ()

Yksi Yhdysvaltojen itärannikon historian pahimmista lumimyrskyistä riepotteli viikonloppuna muun muassa Washington D.C:n ja New Yorkin aluetta 36 tunnin ajan, kertoo The Washington Post. Myrsky oli nimetty lumikaaokselle sopivasti Snowzillaksi.

Ainakin 19 ihmistä kuoli lumimyrskyn takia. Useimmat kuolemantapaukset johtuivat liikenneonnettomuuksista.

Lunta kerääntyi paikoin jopa metrin verran. Tuuli ja lumi sulkivat suurimman osan alueen teistä, vain muutama päätie saatiin pidettyä auki. Myrsky riepotteli myös sähkölinjoja ja oli lähellä viedä sähkön noin kuudelta miljoonalta ihmiseltä.

Lumimyräkkä ulottui yhdentoista osavaltion alueelle ja se vaikutti noin 85 miljoonan amerikkalaisen elämään.

Lumikaaos pysäytti alueen lähes täysin, ja viranomaisten mukaan ongelma hellittää vasta muutaman päivän kuluessa. Ihmisiä kehotetaan olemaan sunnuntaina autoilematta ja pysymään sisällä, jotta viranomaisilla on tilaa tehdä valtavat lumityöt. Luultavasti vielä maanantainakaan mikään ei toimi normaalisti.

Lumimyrskyn takia peruutettiin yli 10 000 lentoa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.