Verkkouutiset

USA liittyi Nicaraguan ja Syyrian joukkoon hylkäämällä ilmastosopimuksen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti myöhään torstai-iltana, että Yhdysvallat aikoo irtaantua Pariisin ilmastosopimuksesta ja vetää rahoituksen pois vihreästä ilmastorahastosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ilmoitus haastaa nyt muut valtiot, yritykset ja ihmiset ympäri maailmaa lisäämään ilmastotekojaan entisestään, toteaa luonnonsuojelujärjestö WWF.

– Pariisin ilmastosopimus on onneksi suurempi kuin yksittäinen valtio tai hallitus. Voimme edelleen saavuttaa sopimuksen tavoitteet, mutta aikaa ei ole hukattavaksi. Valtioiden on viipymättä valjastettava uusiutuvan energian mahdollisuudet ja rakennettava taloutensa kestävälle pohjalle, sanoo WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder.

Donald Trumpin päätös on radikaali muutos edeltäjänsä Barack Obaman ilmastopolitiikkaan.

– Pariisin sopimus saatiin aikaan, kun maat unohtivat poliittisen pelin voidakseen yksissä tuumin muuttaa lämpötilakäyrän suunnan, joka nyt uhkaa elämäämme. Yhdysvallat oli mukana Pariisin ilmastokokouksessa johtamassa tätä suunnanmuutosta, WWF:n ilmastoasiantuntija Kaarina Kolle toteaa.

Kaupungit, valtiot, yritykset ja kansalaiset Yhdysvalloissa ja ympäri maailmaa kannattavat ilmastotoimia, ja edistävät vähähiilisen markkinatalouden syntymistä.

Lukuisat vaikutusvaltaiset amerikkalaiset yritykset ovat olleet sopimuksen puolestapuhujia, esimerkiksi maailman suurin vähittäismyyjä Walmart, energiantuottajat, kuten Pacific Gas & Electric sekä teknologiayritykset, kuten Google ja Apple. Jopa fossiilialan yritykset ovat vaatineet sopimuksessa pysymistä.

Hylkäämällä sopimuksen Yhdysvallat liittyi Nicaraguan ja Syyrian joukkoon.

Yhdysvaltain vetäytymisen sopimuksesta tuomitsivat muun muassa Trumpin edeltäjä Barack Obama, YK ja Euroopan unioni.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)