Verkkouutiset

USA ja Etelä-Korea harjoittelevat Pohjois-Korean valtausta

Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean yhteiset sotaharjoitukset ovat tänä vuonna ennätyksellisen suuret.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvallat ja Etelä-Korea järjestävät marras- ja huhtikuun aikana yhteiset Key Resolve- ja Eagle Foal -sotaharjoitukset. Vuosittaisissa harjoituksissa keskitytään etenkin mahdolliseen konfliktiin Pohjois-Korean kanssa.

Korea Heraldin haastatteleman nimettömänä pysyttelevän sotilaslähteen mukaan tämän vuoden harjoituksissa nähdään myös ”verrattain harvinainen simulaatio”, jossa Etelä-Korean ja Yhdysvaltojen joukot ottavat haltuunsa koko Korean niemimaan Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-unin hallinnon romahduksen jälkeen.

Lähteen mukaan harjoituksen aikana simuloidaan taisteluita Pohjois-Korean pääkaupungin Pjongjangin ympäristössä sekä harjoitellaan kuvitteellisen sodan loppuvaiheen operaatioita.

”Tämän vuoden operaatioihin kuuluu syvällä Pohjois-Koreassa sijaitsevien avainkohteiden valtaamista aina sen pohjoisille raja-alueille asti”, lähde kuvailee.

Harjoituksissa esimerkiksi simuloidaan erikoisjoukkojen lähettämistä Pohjois-Korean Kiinan ja Venäjän rajoille sekä iskuja maan hallintoa ja sen ydinaselaitoksia vastaan.

Lähde teroittaa, etteivät Pohjois-Korean viimeaikaiset toimet ole vaikuttaneet harjoituksiin. Hänen mukaansa niiden sisällöstä on sovittu jo viime vuonna. Vastaavia tilanteita on lähteen mukaan harjoiteltu aiemminkin.

Pohjois-Korea on suorittanut hiljattain sekä ohjus- että ydinkokeen. Yhdysvaltojen tiedustelun mukaan Pohjois-Korea on myös kiihdyttänyt ydinmateriaalin tuotantoaan.

Etelä-Korean puolustusministerin Han Min-koon mukaan tämän vuoden sotaharjoitukset ovat ”suurimmat koskaan”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)