Verkkouutiset

Ehkäisypillerit reseptivapaiksi USA:n osavaltiossa

Yhdysvaltain osavaltio päätti tehdä ehkäisypillereistä reseptivapaita. Se ei kuitenkaan ole asian kanssa yksin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Oregonin osavaltio Yhdysvalloissa on päättänyt tehdä naisten ehkäisypillereistä reseptivapaita, kertoo Los Angeles Times. Lain on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2016 alusta.

Osavaltion republikaanikansanedustaja Knute Buehlerin mukaan ei ole mitään järkeä, että naisten ehkäisy on niin vaikeasti saatavilla.

”Ehkäisyn tulee olla niin helppoa ja saatavilla olevaa, kuin mahdollista”, hän sanoo.

Hyväksytyn lain mukaan naiset saavatkin nyt ostaa ehkäisypillereitä, olipa heillä ollut aiemmin reseptiä tai ei. Teini-ikäisillä saatavuus on mahdollista aiemmalla reseptillä. Mahdolliseksi tulee myös ostaa vuoden varasto kerralla aiemman 30 tai 90 päivän sijaan.

Vaikka Oregonista tulee näillä näkymin ensimmäinen osavaltio joka lainsäädännön toteuttaa, teki Kalifornia vastaavan päätöksen jo vuonna 2013. Siellä prosessi on hidastunut painiin apteekkien pelisäännöistä ja tarvittavasta lisäkoulutuksesta.

Myös Yhdysvaltain senaatissa on menossa lakihanke, joka mahdollistaisi ruoka- ja lääkeviranomaisen hyväksymien ehkäisypillereiden myymisen ilman reseptiä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)