Trump ei voittanut Iowassa

Teksasin senaattori Ted Cruz voitti republikaanien presidenttiehdokaskilvan Iowan osavaltiossa.

  • LKS 20160202  JEFFERSON , IA - FEBRUARY 1: Republican Presidential Candidate Ted Cruz conducts a Caucus Day Rally Monday February 1, 2016 in Jefferson, Iowa. Cruz and other candidates are making their final push with the caucus just hours away. LEHTIKUVA / Steve Pope / Getty Images / AFP

    Ted Cruz

    ()

Teksasin senaattori Ted Cruz voittirepublikaanien presidenttiehdokaskilvan Iowan osavaltiossa ennen Donald Trumpia.

Iowan vaalikokouksia pidetään ensimmäisenä mittarina sille, kuinka hyvin ehdokkaiden ruohonjuuritason organisaatiot toimivat.

– Tämä ilta voitto rohkeille konservatiiveille, Cruz totesi BBC:n mukaan.

Cruz sai republikaanien äänistä Iowassa 28 prosenttia ohittaen kilpailijansa Donald Trumpin ja Marco Rubion. Trumpin kannatus oli noin 24 prosenttia, ja Rubion 24 prosenttia.

Trump kiitti äänestäjiään Ylen mukaan jo vähän ennen virallisten tulosten julkistamista ja sanoi olevansa kiitollinen toisesta tilastaan. Kiitospuhe oli lyhyt.

Demokraattien puolella Hillary Clinton ja Bernie Saunders olivat hyvin tasaväkisiä, kun tuloksista oli saatu 95 prosenttia.

Lue myös:

Nyt mitataan Trumpin suosion kantavuus – Iowa kokoontuu vaalikokouksiin

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.