Verkkouutiset

USA varoitti Putinia Ukrainasta

USA:n presidentin turvallisuusneuvonantajan mukaan venäläisten väliintulo Ukrainassa olisi "vakava virhe".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

USA:n presidentin Barack Obaman kansallinen turvallisuusneuvonantaja Susan Rice varoitti sunnuntaina Venäjää Ukrainasta.

Susan Rice vastasi NBC:n Meet the Press -ohjelmassa kysymykseen Venäjän Vladimir Putinin ja Obaman puhelusta ja venäläisten joukkojen väliintulosta. Rice totesi vastauksessaan, että se olisi vakava virhe.

”Ukrainan tai Venäjän tai Euroopan tai Yhdysvaltojen intressissä ei ole nähdä maan hajoavan. Ei ole kenenkään intressissä nähdä väkivallan palaavan ja tilanteen eskaloituvan”, Susan Rice totesi.

Rice vakuutti, että Ukrainassa ei ole kyse USA:sta ja Venäjästä. ”Kyse on sitä, onko ukrainalaisilla mahdollisuus täyttää halunsa ja olla demokraattisia ja osa Eurooppaa, jonka he ovat valinneet”.

Hänen mukaansa Ukrainalla on pitkä historia ja kulttuurisiteet Venäjään, ja nykyaikainen Ukraina haluaa integroitua lähemmin Eurooppaan. Ricen mielestä nämä eivät ole ristiriidassa keskenään.

Rice sanoi USA:n olevan ”Ukrainan kansan puolella”. Hän puhui myös Ukrainan yhtenäisen koalitiohallituksen puolesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)