Verkkouutiset

Ukraina tarvitsisi tehokkaan ja luotettavan valtiokoneiston

Ukraina ei voi elää sellaisen poliittisen luokan kanssa, joka ei kykene yhteistyöhön ja jonka toiminta turhauttaa omia kansalaisia ja ulkomaisia tukijoita, arvioidaan tuoreessa Ulkopoliittisen instituutin julkaisussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukraina on Ulkopoliittisen instituutin tutkijoiden Arkady Moshesin ja András Ráczin mielestä ennen näkemättömällä tavalla yhdistänyt voimansa kansakuntana Donbasin konfliktin aikana. Ilmiömäinen vapaaehtoisliike paikkaa heidän mukaansa valtiorakenteiden heikkouksia, ja kansalaiset sietävät kovia aikoja sekä tukevat hyvää tarkoitusta.

– Poliittisen kansakunnan rakentaminen ja kansallisen tietoisuuden vahvistaminen ovat edenneet itsenäisyyden aikana melko pitkälle maan alueellisista, etnisistä ja kielellisistä jakolinjoista huolimatta. Pitävin todiste tästä on se, että venäjänkieliset ukrainalaiset ovat torjuneet Venäjän Novorossijaksi nimeämän hankkeen ja taistelleet Ukrainan alueellisen koskemattomuuden puolesta, Moshes ja Rácz kirjoittavat tuoreessa Ulkopoliittisen instituutin FIIA Comment -julkaisussa.

Kirjoittajat kuitenkin muistuttavat, että Ukraina ei voi laskea vain kansalaisyhteiskunnan liikehdinnän ja ulkomaisen avun varaan ollessaan avoimessa sotilaallisessa konfliktissa hyvin järjestäytyneen ja motivoituneen ulkovallan kanssa. Maa tarvitsee tehokkaan ja luotettavan valtiokoneiston.

Ukrainalla ei heidän mielestään ole varaa siihen, että vallankumouksen jälkeinen kansalaisyhteiskunta elää erillään valtioinstituutioista, jotka vastustavat uudistuksia, käyvät kalliiksi ja ovat edelleen hyvin korruptoituneita.

– Maa ei voi elää sellaisen poliittisen luokan kanssa, joka ei kykene keskinäiseen yhteistyöhön ja jonka toiminta turhauttaa niin maan omia kansalaisia kuin ulkomaisia tukijoitakin. Jos ennen kaikkea Ukrainan eliitit eivät ymmärrä tätä kunnolla, maan tulevat itsenäisyyspäivät saattavat osoittautua ennemmin surullisten pohdintojen kuin onnittelujen aiheiksi, Moshes ja Rácz toteavat.

Tänään keskiviikkona 24. elokuuta vietetään Ukrainan itsenäisyyspäivää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)