Unkari aikoo sulkea turvapaikanhakijoita vankilaoloihin

Hallituksen uuden lakiluonnoksen mukaan turvapaikanhakijat suljettaisiin tulevaisuudessa vankilan kaltaisiin oloihin, kertoo Die Welt.

  • LKS 20160224 ATT12039; Hungarian Prime Minister Viktor Orban addresses a press conference at the Delegation Hall of the parliament building in Budapest on February 24, 2016. Hungary will hold a referendum on whether to accept mandatory EU quotas for migrants, Prime Minister Viktor Orban said, protesting that Brussels has no right to "redraw Europe's cultural and religious identity." / AFP / ATTILA KISBENEDEK - LEHTIKUVA / AFP

    Unkarin pääministeri Viktor Orban.

    ()

Turvapaikanhakijoille varattaisiin lakiluonnoksen mukaan tulevaisuudessa yhtä iso alue kuin vankiloissa istuville rikollisille. Turvapaikanhakijat on tarkoitus siirtää niille varatuille leireille.

Samalla on tarkoitus rajoittaa turvapaikanhakijoille tarkoitettuja tukia ja vaatia maksuja pakolaisten integrointikustannuksista. Turvapaikanhakijoilta on tarkoitus kieltää työskentely vastaanottokeskuksissa. Koulutustuet on tarkoitus poistaa turvapaikanhakijoilta.

Hallituksen mukaan tarkoitus on luoda turvapaikanhakijoille samat oikeudet ja velvollisuudet kuin kansalaisille.

Lakimuutosten on tarkoitus tulla voimaan 1. huhtikuuta.

Kansalaisoikeusjärjestö Unkarin Helsinki-komitea toteaa, että Unkarin hallituksen tarkoituksena on viedä turvapaikanhakijoilta motivaatio jäädä Unkariin.

Vuonna 2015 Unkari myönsi turvapaikan tai oleskeluluvan muilla perustein 508 turvapaikanhakijalle.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.