Verkkouutiset

Kuin suoraan Neuvostoliitosta – Venäjä laittoi aktivistin mielisairaalaan

Ilmi Umerov toimitettiin psyykkiseen pakkohoitoon, minkä pelätään enteilevän paluuta neuvostoaikaiseen käytäntöön.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjään liitetyn Krimin niemimaan viranomaiset ovat toimittaneet Venäjän hallintoa vastustavan aktivistin Ilmi Umerovin psyykkiseen pakkohoitoon, uutisoi Radio Free Europe.

Umerovin toimittaminen hoitoon on herättänyt huolta erityisesti Krimin tataarien keskuudessa.

Krimin alueen viranomaiset ovat pidättäytyneet kahden vuosikymmenen ajan neuvostoaikaisesta käytännöstä, jonka perusteella toisinajattelijat määritettiin psyykkisesti sairaiksi ja heidät toimitettiin mielisairaalaan.

Krimin oikeustuomioistuin syytti Umerovia keväällä separatismista sen jälkeen, kun hän vastusti julkisesti Venäjän aluevaltausta Ukrainassa. Elokuussa Umerov pakotettiin psyykkisiin testeihin ja viikkoa myöhemmin hänet toimitettiin Simferopolin psykiatriseen sairaalaan.

Umerovin toimittaminen pakkohoitoon järkytti hänen tukijoitaan ja kollegoitaan, joiden mukaan 59-vuotias Umerov on kaikkea muuta kuin henkisesti epävakaa.

‒ Tämä on ensimmäinen kerta Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen, kun terveydeltään normaali henkilö toimitetaan psykiatriseen sairaalaan. Olen tuntenut Umerovin 30 vuotta, ja voin vannoa, että hän oli täysissä järjen voimissaan, kun hänet vietiin hoitoon, sanoo krimiläisen ihmisoikeusjärjestön koordinaattori Abdureshit Dzhepparov.

Umerovin tytär uskoo, että oikeusistuimen tarkoitus on murtaa hänen isäänsä ennen kuin oikeudenkäynti on saatu päätökseen. Venäjällä ihmisoikeusjärjestöt ovat protestoineet äänekkäästi pakkohoitoa vastaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)