Verkkouutiset

Suomi on tukenut Ukrainaa miljoonilla, lisää apua tarvitaan

Suomen tuki Ukrainalle kriisin aikana on yli 23 miljoonaa euroa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomi on tukenut Ukrainaa yli 23 miljoonalla eurolla kriisin aikana vuosina 2014–2016. Tuki koostuu ulkoministeriön mukaan kehitysyhteistyöhankkeista, rahoituksesta kansainvälisille järjestöille ja asiantuntija-avusta.

Suomi tukee Ukrainaa lisäksi EU:n, kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n ja Maailmanpankin kautta.

Tänä vuonna Suomi kohdentaa apuaan muun muassa humanitaariseen työhön Suomen Punaisen Ristin kautta ja Etyjin tarkkailumissiolle asiantuntija-apuna ja rahoituksena.

Yksittäisistä hankkeista suurin on Etelä-Ukrainaan Hersoniin rakennettava koulu. Herson on alueita, joihin itäukrainalaisia on paennut konfliktia.

Ulkoministeriön mukaan Ukrainan tarve kansainväliselle tuelle jatkuu. Tukea tarvitaan muun muassa humanitaarisen tilanteen helpottamiseksi konfliktialueilla ja muualla Ukrainassa.

Lisäksi Ukrainalla on tehtävänä laajojen uudistusten toimeenpano, missä esimerkiksi EU:n antama asiantuntijatuki on ministeriön mukaan tarpeen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)