Verkkouutiset

Tämä mainos poistettiin seksismivalitusten jälkeen: bimbot odottavat autossa kiskoilla junan tuloa

Autopalvelun mainoksesta tuli valituksia ja poistokehotus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Australialaisen Ultra Tune -autopalvelun lyhyellä mainosvideolla, joka näkyy oheisessa twiitissä, kaksi naista ajaa autolla junaristeykseen ja pysähtyy kiskoille. Saapuva juna antaa varoitusmerkkejä, mutta naiset pysyvät autossa ja kirkuvat.

Törmäysääntä seuraa musta ruutu ja teksti ”vältä odottamattomia tilanteita. Hoida autosi Ultra Tunessa”. Lopuksi naiset kävelevät pois palavalta törmäyspaikalta.

ABC:n mukaan Australian mainosstandarditoimistolle tuli mainoksesta valituksia. Niiden mukaan mainos on seksistinen ja esittää naiset bimboina.

”Tämä mainos kertoo ihmisille että naiset ovat typeriä ja istuisivat rikkoutuneessa autossa junakiskoilla iskua odottamassa sen sijaan että pyrkisivät ulos”, eräs valitus totesi.

Toimiston päätöksen mukaan mainos esitti naiset tarkoituksella epärealistisessa tilanteessa mutta epä-älyllisinä ja ”stereotyyppisessä avuttoman naisen tilanteessa”. Heidän reaktionsa oli toimiston mukaan kielteinen ja parjaava kuvaus naisista.

Ultra Tune -yhtiö puolustaa mainostaan yhä, mutta veti sen pois. Yhtiön alemman twiitin videolla naiset pelastuvat toisestakin vaaratilanteesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)