Verkkouutiset

Tulossa: Barracuda ‒ ultramoderni häivesukellusvene

Futuristisen supersukellusveneen odotetaan valmistuvan käyttökuntoon 2030-luvun alussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Australia aikoo kasvattaa armeijansa voimaa 39 miljardin dollarin futuristisilla sukellusveneillä. Fox News kertoo, että ranskalaisyhtiö DCNS kehittelee parhaillaan uutta käänteentekevää Shortfin Barracuda -sukellusvenettä Australian kuninkaalliselle laivastolle.

Hanke on Australian ja Ranskan yhteinen mutta myös Yhdysvalloilla on siinä suuri rooli.

DCNS kehittelee sukellusveneeseen viimeisintä teknologiaa. Ranska ja Australia ovat paljastaneet joitakin yksityiskohtia tulevasta supersukellusveneestä.

Sukellusvene tulee olemaan noin 320 jalkaa eli lähes sata metriä pitkä, ja se mahduttaa sisäänsä 80 hengen miehistön. Sukellusveneellä pääsee yli 350 metrin syvyyteen, ja sillä pystyy suorittamaan kerralla lähes kolme kuukautta kestäviä tehtäviä.

Shortfin Barracuda kulkee parhaimmillaan 37 kilometriä tunnissa. Nopeuden saavuttaakseen sukellusvene käyttää moderneja voimanlähteitä. Sen käynti on saatu hyvin hiljaiseksi, mikä helpottaa sen piiloutumista vihollisilta.

Sukellusvene käyttää kaikkein viimeisintä häivetekniikkaa, minkä vuoksi tutkien on hyvin vaikea havaita sitä. DCNS:n mukaan Shortfin Barracuda on varusteltu voimakkaimmalla kaikuluotaimella, joita sukellusveneisiin on tehty.

Sukellusveneen kehittäminen ja rakentaminen vie vuosia, ja sen uskotaan olevan käyttökunnossa 2030-luvun alussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)