Verkkouutiset

Ukrainan lentoturman syy selvisi

Ukrainan viranomaisten mukaan Malaysia Airlinesin lennon MH17 mustat laatikot paljastavat syyn koneen putoamiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eversti Andrej Lysenko Ukrainan turvallisuusneuvostosta kertoi maanantaina, että kone tuhoutui räjähdysmäiseen paineenmenetykseen sen jälkeen, kun se oli saanut osuman ohjuksen sirpaleesta.

”Boeing 777 koneen maahansyöksyn syitä tutkivat asiantuntijat ilmoittavat, että kone putosi mustista laatikoista saatujen tietojen perusteella useista ohjuksen sirpaleosumista aiheutuneen räjähdysmäisen paineenmenetyksen seurauksena”, Ukrainan turvallisuusneuvosto totesi tiedotteessaan, Itar-Tass kertoi.

Wall Street Journalin mukaan mustia laatikoita analysoivat eurooppalaisviranomaiset eivät ole vielä vahvistaneet tietoa.

Lentoturvallisuusasiantuntijoiden mukaan Malaysia Airlinesin koneen mustat laatikot ovat 1990-luvulta, eikä niistä voida saada tarkkaa tietoa siitä, mitä oletetun ohjuksen osuman jälkeen tapahtui.

Koneen on epäilty joutuneen Itä-Ukrainan separatistien ampuman BUK-ilmatorjuntaohjuksen kohteeksi. BUK-järjestelmässä käytettävät ohjukset on suunniteltu räjähtämään muutaman kymmenen metrin päässä kohteestaan ja aiheuttamaan sirpalevahinkoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)