Verkkouutiset

Ukraina varoittaa suursodasta – ”kymmenettuhannet eurooppalaiset kuolevat”

Ukrainan puolustusministeri Valeri Geletei varoitti maanantaina Eurooppaa suursodasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Ovellamme on suursota. Sellainen sota, jota Euroopassa ei ole nähty sitten toisen maailmansodan. Ikävä kyllä tällaisen sodan uhreja ei mitata sadoissa, vaan tuhansissa ja kymmenissä tuhansissa”, Valeri Geletei kirjoitti Facebook-sivuillaan.

Geletein mukaan Ukrainalla ei ole aikeita antautua. Hän kuitenkin varoitti, että venäläiset ovat ilmaisseet epävirallisten kanavien kautta olevansa valmiita käyttämään tarvittaessa taktisia ydinaseita.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on tyrmännyt Geletein puheet. Lavrovin mukaan tällaiset kommentit ovat omiaan viemään Ukrainan kriisin veriseen pattitilanteeseen.

”On vaikea uskoa, että sivistyneen valtion puolustusministeri voi antaa tällaisia lausuntoja”, Lavrov totesi Russia Todayn mukaan.

”Valmistaudumme sissisotaan”

Ukrainan turvallisuusneuvosto ilmoitti maanantaina ukrainalaisten taistelevan venäläisjoukkoja vastaan myös Luhanskin alueella.

Myöhemmin turvallisuusneuvosto tviittasi venäläisillä tunnuksilla varustettujen joukkojen organisoivan asekuljetuksia Luhanskissa.

Ukrainan turvallisuusneuvoston tiedottaja eversti Andrei Lysenko otti maanantaina ICTV:lle antamassaan haastattelussa kantaa Ukrainan sotilaalliseen tilanteeseen ja sen vastapuolen joukkojen määrään ja rakenteeseen.

Turvallisuusneuvoston tiedotteen mukaan Lysenko sanoi Ukrainan armeijan valmistautuvan sissisotaan, vaikka Itä-Ukrainan avoin maasto tekeekin siitä hankalaa.

Lysenko väitti myös Mariupolin satamakaupungin puolustukseen kuuluvan 5 000 vapaaehtoista, jotka valmistautuvat parhaillaan torjumaan mahdolliset hyökkäykset.

Separatistijoukkojen uskotaan hamuavan strategisesti tärkeää Mariupolia. Sen valloittamisen jälkeen kapinallisjoukot pystyisivät mahdollisesti etenemään rannikkoa pitkin aina Krimille asti ja luomaan maayhteyden Venäjän valtaamalle niemimaalle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)