Verkkouutiset

Ukraina suunnittelee sotilasoperaatiota Syyriaan – “saattaa joutua Venäjää vastaan”

Ukrainan puolustusministeriö on laatinut suunnitelman osallistumisesta ISIS:n vastaiseen taisteluun Syyriassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan puolustusministeriön suunnitelma otetaan Independentin mukaan esiin, myöhemmin tällä viikolla, kun Yhdysvaltojen puolustusministeri Ashton Carter vierailee Ukrainassa. Carter pyrkii keräämään maailmalta lisää tukea Yhdysvaltojen johtaman koalition ISIS:n vastaisille operaatioille Lähi-idässä.

Puolustusministeriön suunnitelma on laadittu Ukrainan presidentti Petro Poroshenkon pyynnöstä. Asiakirjaan tutustuneiden mukaan siinä otetaan myös esiin mahdollisuus siitä, että ukrainalaiset joukot ajautuvat vastakkain Syyriassa operoivien venäläisten kanssa.

”Olemme valmistelleet useita vaihtoehtoja tukeaksemme ISIS:n vastaista taistelua Syyriassa. Tähän voi sisältyä joukkojen lähettämistä. Tästä voisi seurata mahdollisia selkkauksia venäläisten kanssa”, ukrainalainen hallituslähde kommentoi.

Julkisuuteen tihkuneista tiedoista ei käy ilmi, millaisessa tilanteessa Ukraina olettaa joukkojensa voivan ajautua ongelmiin Venäjän armeijan kanssa. Myös Venäjän sotilasoperaatio Syyriassa keskittyy virallisesti ISIS:n kaatamiseen. Todellisuudessa Venäjän tiedetään kuitenkin kohdistaneen runsaasti ilmaiskuja presidentti Bashar al-Assadin hallintoa vastustavan opposition kohteisiin.

Ukrainalaisten joukkojen lähettäminen Syyriaan olisi varsin kiistanalainen ratkaisu ja jakaisi maan parlamenttia, mikäli ehdotus tuotaisiin sen käsittelyyn. Maan sisällissodan heikentämä armeija on jo valmiiksi pitkälti sidottuna vaikeaan pattitilanteeseen ja hauraaseen tulitaukoon Venäjän tukemien separatistien kanssa Itä-Ukrainassa.

Korjaus 1.2.2016 Virallisten ukrainalaislähteiden mukaan Independentin väitteet eivät pidä paikkaansa ja uutinen on ankka. Verkkouutiset kertoo asiasta tässä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)