Verkkouutiset

Tykistöt vedetään pois – rauhansuunnitelmasta Ukrainassa sovittu

Kaksi viikkoa sitten sovittu tulitauko on yksittäisiä levottomuuksia lukuun ottamatta pitänyt. Nyt Minskissä sovittiin useista taistelujen lakkaamiseen tähtäävistä toimenpiteistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan sodan lopettamiseksi perustettu yhteysryhmä on päättänyt muun muassa vetää pois tykistökaluston vuorokauden kuluessa. Asiasta kertoo BBC.

Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä pidettyyn kokoukseen ovat osallistuneet Ukrainan entinen presidentti Leonid Kutshma ja Venäjän Ukrainan-suurlähettiläs Mihail Zubarov sekä neljä Itä-Ukrainan separatistijohtajaa.

Ryhmä päätti useista eri asioista, joilla pyritään tulitaukoon. Esimerkiksi tykistöt vedetään 15 kilometrin päähän etulinjasta molemmin puolin, jolloin luodaan 30 kilometriä leveä puskurivyöhyke. Tätä aluetta ryhtyy tarkkailemaan Etyj.

Separatistijohtaja Alexander Zakharchenko sanoi BBC:n mukaan, etteivät osapuolet keskustelleet separatistien hallussa olevista Luhanskin ja Donetskin alueiden asemasta. Hänen mukaansa separatisteilla ja Ukrainalla on erilaiset näkemykset asiasta.

Lisäksi ryhmä sopi aseiden käytön ja hyökkäystoimien kieltämisestä Kaakkois-Ukrainassa. Hävittäjien ja lennokkien lennot lopetetaan kapinallisten hallitsemilla alueilla.

Yksittäiset levottomuudet Itä-Ukrainan alueella ovat jatkuneet syyskuun alussa sovitun tulitaukosopimuksen jälkeen, vaikka sopimus onkin pitänyt. Levottomuuksissa on huhtikuun jälkeen kuollut yli 3000 ihmistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)