Verkkouutiset

Janukovitsh syyttää oppositiota vihanpidosta – Ukrainassa kuollut ainakin 25

Ainakin 25 ihmistä on kuollut Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa alkuviikosta alkaneissa mielenosoituksissa. BBC:n mukaan presidentti Viktor Janukovitsh syyttää tuoreimmista mielenosoituksista oppositiojohtajia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kuolleista seitsemän on poliiseja. Niin ikään satoja ihmisiä on loukkaantunut.

Janukovitsh kehotti oppositiojohtajia tekemään pesäeron ”radikaaleihin voimiin”. Presidentin mielestä vieläkään ei ole liian myöhäistä pysäyttää konfliktia.

Mielenosoittajat taas syyttävät viranomaisia pahimmista väkivaltaisuuksista kuukausiin. Itsenäisyyden aukiolla Kiovassa räjähtelevät pommit ja lentelevät erilaiset tuliesineet.

Viimeisin rynnäkkö alkoi yöllä kello neljän jälkeen paikallista aikaa, kun poliisi yritti siirtää mielenosoittajien telttoja. Useat niistä sytytettiin tuleen.

Turvallisuusjoukot olivat antaneet mielenosoittajille tiistaihin kello 18 saakka aikaa poistua aukiolta. Määräajan umpeuduttua poliisi tunkeutui aukiolle aseistetuin ajoneuvoin purkaen barrikadeja ja ampuen lamauttavilla kranaateilla sekä vesitykeillä.

Mielenosoitukset alkoivat marraskuussa, kun oppositioryhmät vaativat Ukrainan ja EU:n lähentymistä. Janukovitsh taas ajaa läheisiä suhteita Venäjään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)