Verkkouutiset

Taistelu Debaltsevesta raivoaa – 12 siviiliä kuollut tykistöiskussa

Taistelut Itä-Ukrainan Debaltsevesta ovat jatkuneet kovina. Molemmin puolin on kärsitty tappioita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Itä-Ukrainan separatistien hyökkäykset Ukrainan hallussa olevaan Debaltseven kaupunkiin eivät hellitä.

Verkkouutiset kertoi eilen separatistien tunkeutuneen Vuhlehirskin kylään ja saaneensa haltuun asemia, joista niiden tykistö voi häiritä merkittävästi Debaltseven huolto- ja evakuointikuljetuksia.

Joidenkin lähteiden mukaan separatistit ovat jo valloittaneet Vuhlehirskin. Ukrainan armeija kertoo taistelun kylän hallinnasta jatkuvan kuitenkin edelleen.

Kyiv Postin mukaan ainakin 12 siviiliä on saanut lauantaina surmansa tuhoisassa tykistöiskussa Debaltsevessa. Viimeisen vuorokauden aikana on myös menehtynyt virallisten tietojen mukaan peräti 15 ukrainalaissotilasta ja yli 30 on haavoittunut.

Myös separatistit ovat kärsineet kovia tappioita. Separatistien halussa olevassa Krasnyi Lutšissa sijaitsevassa sairaalassa vierailleen NBC:n Kristina Jovanovskin mukaan sairaalassa hoidetaan nyt huomattavasti enemmän haavoittuneita kuin aiemmin.

”Muistan vain putoavien kranaattien pauhun, räjähdykset, pölyä – sitten kaikki pimeni”, Arturiksi itsensä esittelevä haavoittunut separatistitaistelija kertoo videohaastattelussa.

”Katselin ympärilleni. Kaikkialla oli lihanpaloja, vain lihanpaloja ja joitakin ruumiita makasi siellä täällä.”

Jovanovskille puhuneiden separatistien mukaan uhrimäärät ovat kasvussa ja ukrainalaisten vastarinta paikoin varsin kovaa.

Separatistien ja Ukrainan hallinnon edustajat tapaavat lauantaina Valko-Venäjän Minskissä. Myös Etyj osallistuu neuvotteluihin, joissa pyritään saamaan pikaisesti rauhanomainen ratkaisu pahenevaan kriisiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)