Verkkouutiset

Britannian sisäministeri: Työttömien maahanmuuttajien tulo pitäisi estää

Britannian sisäministerin mielestä Britanniaan pitäisi päästää vain maahanmuuttajia, joilla on työpaikka valmiina, kertoo The Guardian.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britannian sisäministerin, konservatiivipuolueen jäsenen Theresa Mayn mielestä Britanniaan pitäisi päästää vain sellaisia EU:n sisältävä tulevia maahanmuuttajia, joilla on työ valmiina. Nykyiset maahanmuuttajamäärät ovat hänen mielestään kestämättömiä.

Britanniaan on viimeisen vuoden aikana tullut ennätysmäärä maahanmuuttajia: viime vuoden aikana maahanmuuttajia tuli 330 000. Määrä on 94 000 maahanmuuttajaa enemmän kuin vuotta aiemmin. Määrä on kasvanut siitä huolimatta, että pääministeri David Cameron lupasi vuonna 2011 vähentää maahanmuuttajien määrää kymmenillä tuhansilla.

– Tällainen määrä maahanmuuttajia vuodessa on yksinkertaisesti kestämätön. Se asettaa paineita infrastruktuurille, kuten majoitukselle, julkisille liikennevälineille ja julkisille palveluille, kuten kouluille ja sairaaloille, May totesi Sunday Timesin pääkirjoituksessa.

Ongelmakohtana on Mayn mukaan nimenomaan EU:n sisältä tuleva maahanmuutto.

– EU:n ulkopuolelta tuleva maahanmuutto on laskenut 10 prosenttia vuodesta 2010, mutta EU:n sisältä tuleva maahanmuutto on yli kaksinkertaistunut. Tästä syystä on niin tärkeää, että Britannian hallitus neuvottelee uudelleen suhdettaan EU:hun, May sanoi.

Mayn mukaan ajatus, että maahanmuuttoa EU-maiden sisällä ei voi hallita, on ”antautumishenkinen ja väärä” ja törmää todistusaineistoon.

– Kun vapaa liikkuvuus EU-alueella tuli voimaan, se tarkoitti vapautta ottaa työ vastaan, ei vapautta ylittää rajoja etsien itselleen töitä tai etuja, May totesi.

Theresa Mayn mukaan neljä kymmenestä maahanmuuttajasta tuli viime vuonna Britanniaan ilman valmista työpaikkaa. Hänen mukaansa tällä ”paremman elämän etsimisellä” on suuria taloudellisia seurauksia niille maille, joista maahanmuuttajat ovat lähteneet.

– Yksi kolmasosa Portugalilaisista sairaanhoitajista on lähtenyt maasta, 20 prosenttia tsekkiläisistä lääketieteenopiskelijoista lähtee Tsekistä heti valmistuttuaan ja noin 500 lääkäriä muuttaa pois Bulgariasta joka vuosi, May sanoi.

Mayn mielestä kuitenkin selkein osoitus siitä, mitä ”traagisia seurauksia voi Euroopan rikkinäisellä maahanmuuttojärjestelmällä olla”, ovat tämän kesän tapahtumat, joilla hän viittaa muun muassa pakolaiskriisiin Välimerellä ja siirtolaistilanteeseen Ranskan ja Britannian välisellä Eurotunnelilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)