Verkkouutiset

Työväenpuolue nousi Britanniassa gallup-kärkeen

Konservatiivit ovat jääneet vasemmiston taakse yhtä vaille jokaisessa mielipidemittauksessa maan parlamenttivaalien jälkeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Theresa Mayn ja Ison-Britannian konservatiivipuolueen kannatus on romahtanut pääkilpailija työväenpuolueen taakse.

Britain Electsin ylläpitämästä gallup-seurannasta käy ilmi, että työväenpuolue on ollut suurin puolue kymmenessä maan parlamenttivaalien jälkeen tehdyssä mielipidemittauksessa, kun konservatiivit ovat yltäneet kärkeen vain kerran.

Kesä-heinäkuun vaihteessa työväenpuolueen etumatka oli YouGovin mittauksessa jopa 8 prosenttiyksikköä, mutta ero on sittemmin kaventunut. Viimeisimmissä ICM:n ja Survationin gallupeissa konservatiivit keräsivät 39 ja 42 prosentin kannatuksen, kun työväenpuolueelle mitattiin 41 ja 43 prosentin tuki.

Britanniassa järjestettiin parlamenttivaalit kesäkuun alussa. Vaaleissa konservatiivipuolue menetti enemmistönsä ja joutuu nyt nojaamaan pienen pohjoisirlantilaisen unionistipuolueen tukeen vallassa pysyäkseen. Osa asiantuntijoista on arvioinut, että tukisopimus tuskin kestää koko vaalikautta.

Useat brittimediat ovat kuluneella viikolla kertoneet myös konservatiivihallituksen sisäisistä kiistoista, jotka uhkaavat pääministeri Mayn asemaa. Mediatietojen mukaan hallituksessa on suuria erimielisyyksiä muun muassa maan Brexit-tavoitteista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)