Verkkouutiset

Yksinäisyys heikentää kehon suojaa bakteereita ja viruksia vastaan

Iäkkäitä aikuisia tarkastellut tutkimus osoittaa, että yksinäisyys voi heikentää veren valkosolujen tuotantoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltalaistutkijat ovat löytäneet uusia merkkejä siitä, että yksinäisyys vaikuttaa ihmisen fysiologiaan, kertoo Science Daily.

Yksinäisyys on muutakin kuin tunne: iäkkäillä aikuisilla sosiaalinen eristäytyminen on merkittävä terveysriski, joka voi lisätä ennenaikaisen kuoleman riskiä 14 prosenttia.

Tutkijat ovat pitkään tunteneet yksinäisyyden vaarat. Se, mitä yksinäisyys aiheuttaa ihmisen solumekanismeissa, ei kuitenkaan ole ollut tutkijoiden tiedossa. Nyt ryhmä yhdysvaltalaistutkijoita on julkaissut tutkimuksen, joka valottaa, miten yksinäisyys käynnistää soluissa reaktioita, jotka voivat aiheuttaa sairauksia.

Tutkimus osoittaa, että yksinäisyys johtaa stressisignaaleihin, jotka voivat heikentää veren valkosolujen tuotantoa. Valkosolut ovat ihmiselle elintärkeitä, sillä ne suojaavat kehoa bakteereilta ja viruksilta.

Tutkimuksen tehnyt ryhmä on aiemmin huomannut, että yksinäisillä ihmisillä on tehottomampi immuunijärjestelmä ja enemmän tulehduksia kuin ei-yksinäisillä ihmisillä. Uusi löydös tukee tätä tutkijoiden aiemmin tekemää huomiota.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)