Teitkö uudenvuoden lupauksen? Tästä syystä paheista on niin vaikea päästä eroon

Tutkijoiden mukaan tulevaisuudessa on mahdollista kontrolloida aivoja siten, että hyviä tapoja korostetaan ja pahat tavat saadaan karsittua pois.

  • LKS 20150121 LKS 20131204  Husin aivoinfarktien hoitoyksikkö (Stroke Unit), Meilahden sairaalalassa 4. joulukuuta 2013.  Tietokonetomografia (TT) eli viipalekuvaus on tutkimus, jossa röntgensäteiden avulla otetaan poikkileikekuvia halutulta alueelta. Kansainvälisen Dr. Foster -laatuarvioinnin mukaan Husin aivoinfarktien hoito on parasta arviointijärjestelmään kuuluvista 40 sairaalasta. STR / LEHTIKUVA Trond H. Trosdahl

    Tutkijoiden mukaan tavoista jää aivoihin pysyvä jälki.

    ()

Sokerista ja muista paheista on tunnetusti vaikea päästä eroon. Yhdysvaltalaisen Duken yliopiston tutkijat ovat tutkineet, mistä paheista irtautumisen vaikeus johtuu, kertoo Science Daily.

Tutkimuksen mukaan tavat jättävät pysyvän jäljen aivojen tiettyihin osiin, minkä vuoksi aivot virittävät meidät kaipaamaan tapojamme.

Tutkijat vertailivat hiirten avulla, miten tavat näkyvät aivoissa. Osalle hiiristä sokerin syömisestä tehtiin tapa, osalle ei. Vertailtujen hiirten aivojen tyvitumakkeissa nähtiin eroja.

Tutkijoiden mukaan tulevaisuudessa on mahdollista kontrolloida aivoja siten, että hyviä tapoja korostetaan ja pahat tavat saadaan karsittua pois. Vielä ei kuitenkaan tiedetä, miten tavat näkyvät ihmisten aivoissa ja millaisilla lääkkeillä niihin esimerkiksi voisi vaikuttaa.

Tutkijat ovat aloittamassa tutkimusta, jossa tarkastellaan, voisiko päihderiippuvuutta hoitaa aivoja stimuloivilla magneettisilla pulsseilla.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.