Verkkouutiset

Teitkö uudenvuoden lupauksen? Tästä syystä paheista on niin vaikea päästä eroon

Tutkijoiden mukaan tulevaisuudessa on mahdollista kontrolloida aivoja siten, että hyviä tapoja korostetaan ja pahat tavat saadaan karsittua pois.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sokerista ja muista paheista on tunnetusti vaikea päästä eroon. Yhdysvaltalaisen Duken yliopiston tutkijat ovat tutkineet, mistä paheista irtautumisen vaikeus johtuu, kertoo Science Daily.

Tutkimuksen mukaan tavat jättävät pysyvän jäljen aivojen tiettyihin osiin, minkä vuoksi aivot virittävät meidät kaipaamaan tapojamme.

Tutkijat vertailivat hiirten avulla, miten tavat näkyvät aivoissa. Osalle hiiristä sokerin syömisestä tehtiin tapa, osalle ei. Vertailtujen hiirten aivojen tyvitumakkeissa nähtiin eroja.

Tutkijoiden mukaan tulevaisuudessa on mahdollista kontrolloida aivoja siten, että hyviä tapoja korostetaan ja pahat tavat saadaan karsittua pois. Vielä ei kuitenkaan tiedetä, miten tavat näkyvät ihmisten aivoissa ja millaisilla lääkkeillä niihin esimerkiksi voisi vaikuttaa.

Tutkijat ovat aloittamassa tutkimusta, jossa tarkastellaan, voisiko päihderiippuvuutta hoitaa aivoja stimuloivilla magneettisilla pulsseilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)