Verkkouutiset

Turkki ei hyväksy EU:n Venäjä-pakotteita

Maan ulkoministerin mukaan Krimin tilanne tulisi ratkaista keskusteluin ja poliittisin keinoin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turkki ei hyväksy Euroopan unionin Venäjälle asettamia pakotteita, kertoo Hurriyet Daily News. Maan ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu kommentoi asiaa median haastattelussa perjantaina. Hän kehotti osapuolia ratkaisemaan asian keskusteluin ja poliittisin keinoin.

”Turkki on aiemmin kärsinyt paljon pakotteista. Pakotteet naapureitamme ja kumppaneitamme vastaan ovat aiheuttaneet paljon vahinkoa taloudellemme”, hän sanoi. Çavuşoğlun mukaan Turkki ei tästä syystä lähtenyt mukaan pakotteisiin..

Euroopan unioni asetti Venäjää vastaan pakotteita sen jälkeen, kun maa valtasi Ukrainalle kuuluvan Krimin alueen haltuunsa vuonna 2014, sekä myös sen toimista Itä-Ukrainassa. Pakotteet ovat edelleen voimassa.

Yhdysvallat on niin ikään asettanut pakotteita ja kesällä jo edustajainhuoneessa hyväksytyt pakotteet toisivat vaikutuksia myös Turkin ja Venäjän välille kaavailtuun maakaasuputkeen, jonka kautta kaasua tuotaisiin myös Euroopan unionin alueelle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)