Turkki ei hyväksy EU:n Venäjä-pakotteita

Maan ulkoministerin mukaan Krimin tilanne tulisi ratkaista keskusteluin ja poliittisin keinoin.

  • LKS 20170801 3248; Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu attends a press conference after the Executive Committee Meeting of the Organisation of Islamic Cooperation (OIC) on August 1, 2017 in Istanbul. Turkey on August 1, 2017 hosted a meeting of the main grouping of the world's Muslim nations to discuss the crisis that erupted last month when Israel imposed security measures at a key holy site in Jerusalem. Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu chaired the extraordinary meeting in Istanbul of his counterparts from the OIC that Ankara had called in its current capacity as chairman of the body. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Ozan Kose

    Mevlüt Çavuşoğlu.

    ()

Turkki ei hyväksy Euroopan unionin Venäjälle asettamia pakotteita, kertoo Hurriyet Daily News. Maan ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu kommentoi asiaa median haastattelussa perjantaina. Hän kehotti osapuolia ratkaisemaan asian keskusteluin ja poliittisin keinoin.

"Turkki on aiemmin kärsinyt paljon pakotteista. Pakotteet naapureitamme ja kumppaneitamme vastaan ovat aiheuttaneet paljon vahinkoa taloudellemme", hän sanoi. Çavuşoğlun mukaan Turkki ei tästä syystä lähtenyt mukaan pakotteisiin..

Euroopan unioni asetti Venäjää vastaan pakotteita sen jälkeen, kun maa valtasi Ukrainalle kuuluvan Krimin alueen haltuunsa vuonna 2014, sekä myös sen toimista Itä-Ukrainassa. Pakotteet ovat edelleen voimassa.

Yhdysvallat on niin ikään asettanut pakotteita ja kesällä jo edustajainhuoneessa hyväksytyt pakotteet toisivat vaikutuksia myös Turkin ja Venäjän välille kaavailtuun maakaasuputkeen, jonka kautta kaasua tuotaisiin myös Euroopan unionin alueelle.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.