Verkkouutiset

Vaalitarkkailijoiden mukaan Turkin kansanäänestys käytiin epätasapuolisesti

Presidentin valtaoikeuksia koskenut kansanäänestys toteutettiin vaalitarkkailijoiden mukaan epädemokraattisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turkin vaaleja seuranneet kansainväliset vaalitarkkailijat sanovat, että kansanäänestys pidettiin ”epätasapuolisella kentällä”, jossa kampanjointia rajoitettiin ja menettelytapoja muutettiin myöhäisessä vaiheessa.

Opposition tapahtumia rajoitettiin ja valtion varoja käytettiin väärin, Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö OSCE:n julkaisemassa raportissa sanotaan.

”Kampanjaretoriikassa pyrittiin tahraamaan ”ei”-kannattajia ja rinnastamaan heitä terroristien tukijoihin. ”Ei”-puolen kannattajat joutuivat useaan otteeseen kohtaamaan poliisin tekemiä rajoitteita tapahtumissaan”, raportissa sanotaan.

Äänestyspäivänä suuria ongelmia ei raportin mukaan ollut.

”Yleisellä tasolla kansanäänestys ei vastannut Euroopan neuvoston standardeja. Oikeudellinen kehys ei ollut riittävä, jotta demokraattinen prosessi olisi voinut onnistua”, sanoo Euroopan neuvoston delegaatiota johtava Cezar Florin Preda.

Presidentti Recep Tayyip Erdoganin valtaoikeuksia laajentamista tukevat ”kyllä”-äänet voittivat kansanäänestyksen 51,4 prosentin ääniosuudella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)