Verkkouutiset

Turkki sallii pidättämisen 30 päiväksi ja sulkee kouluja

Poikkeustilan on tarkoitus jatkua kolme kuukautta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskiviikkona alkanut poikkeustilanne Turkissa jatkuu. Torstaina maan hallitus kertoi jäädyttävänsä Euroopan ihmisoikeussopimuksen soveltamisen kolmen kuukauden ajaksi. Tänään Turkin viranomaiset tiedottivat, että poikkeustilan nojalla maassa suljetaan yli 1000 yksityiskoulua.

Turkin tämänpäiväisestä tilanteesta uutisoi muun muassa BBC. Sen mukaan yksityiskoulujen lakkauttamisen lisäksi noin 1200 yhdistystä ja säätiöitä lopetetaan.

Presidentti Recep Tayyip Erdoganin mukaan maassa vallitsee poikkeustila, jotta taannoisen vallankaappausyrityksen takana olevasta ”terroristijärjestöstä” päästään eroon. Nyt maa vapauttaa 1200 sotilasta, jotka se pidätti vallankaappausyrityksen jälkeen. Pidätettyjä on yhteensä yli 10 000.

Erdogan on myös sallinut epäiltyjen pidättämisen 30 päiväksi ennen vangitsemiskäsittelyä. Normaali pidätysaika on ollut maksimissaan neljä päivää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)