Verkkouutiset

Syyriaan hyökännyt Turkki varoittaa totaalisesta sodasta

Perjantaina tehty terrori-isku koventaa äänenpainoja Turkissa muutamia päiviä aiemmin alkaneen Syyrian operaation jälkeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turkki ilmoitti keskiviikkona aloittavansa hyökkäyksen Isisiä ja Kurdistanin työväenpuoluetta PKK:ta vastaan Syyriassa. Turkin mukaan Syyrian kurdit edustavat Turkissa terroristijärjestöksi luokiteltua PKK:ta. Syyrian kurdiarmeija YPG on toiminut yhteistyössä Turkissa toimivan PKK:n kanssa.

Turkin maahyökkäys onkin Syyriassa nyt kohdistunut kurdien asemiin. Tavoitteena on ilmoitetusti ajaa Syyrian kurdiarmeija Eufrat-joen itäpuolelle.

PKK:n Turkissa perjantaina tekemä suuri terrori-isku saattaa kuitenkin muuttaa toimenpiteiden laajuutta. Iskussa kuoli 11 ja haavoittui 78 ihmistä. Turkissa on nyt julistettu totaalinen sota terrorismia vastaan, kertoo Hurriyet Daily News.

”Yksikään terroristijärjestö ei pysty orjuuttamaan Turkin tasavaltaa. Olemme julistaneet totaalisen sodan näitä terroristiryhmiä vastaan”, maan pääministeri Binali Yildirim julisti lehdistötilaisuudessa perjantaina.

Hänen mukaansa ”nämä alhaiset ihmiset” tulevat saamaan ”ansaitsemansa vastauksen”. Hän viittasi myös Turkin tasavallan perustajan, Mustafa Kemal Atatürkin sanoihin.

”Joko itsenäisyys tai kuolema.”

Turkin ulkoministeri Mevlüt Cavusoglu antoi myös ymmärtää, etteivät iskut vähennä maan taistelutahtoa.

”Yhtenäisyyttämme vastaan hyökkäävien alihankintamurharyhmittymien ja heidän johtajiensa on syytä tietää tämä: Ette pysty saamaan Turkkia polvilleen.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)