Verkkouutiset

Eurooppaa varoitetaan suuresta pakolaisaallosta – ”Turkin noitavainoihin varauduttava”

Turkin puhdistuskampanja saattaa aiheuttaa valtavan Eurooppaan kohdistuvan pakolaisten vyöryn, kertoo Kurier.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksalaisen pakolaisjärjestö Pro-Asylin mukaan Turkissa parhaillaan käynnissä oleva nk. puhdistuskampanja saattaa aiheuttaa valtavan Eurooppaan kohdistuvan pakolaisten vyöryn.

– Jos tilanne heikkenee entisestään ja noitavainot Turkissa jatkuvat vastustuksesta huolimatta, Eurooppaan suuntautuu pakolaisten virta, toteaa Pro-Asylumin varapuheenjohtaja Bernd Mesovic.

Pro-Asylin mukaan hallituksen toimia pakenevat ihmiset hakevat todennäköisimmin turvapaikkaa Saksasta ja Itävallasta, sillä maissa on jo ennestään suhteellisen suuri turkkilaisvähemmistö.

Myös Kreikka on huolissaan epävakaudesta Turkissa ja pelkää puhdistusten johtavan tilanteeseen, jossa Euroopan Unionin ja Turkin välinen maahanmuuttosopimus romahtaa. Sopimuksen avulla Kreikkaan kohdistuvaa pakolaisten virtaa on onnistuttu hieman hillitsemään.

– On hyvin todennäköistä, että Turkin tapahtumat vaikuttavat myös pakolaistilanteeseen, totesi Kreikan maahanmuuttoministeri Giannis Mouzalas maanantaina.

Mouzalas sanoi, ettei halua lietsoa paniikkia, mutta Kreikan parlamentin täytyy olla kunnolla valmistautunut kaikkeen mahdolliseen.

Turkissa tapahtunutta sotilasvallankaappauksen yritystä on seurannut useita kymmeniä tuhansia pidätyksiä ja viraltapanoja. Pidätettyjen joukkoon kuuluu muun muassa sotilaita, poliiseja, virkamiehiä, tuomareita ja opettajia.

Turkin hallituksen toimet ovat kohdistuneet myös yliopistojen ja koulujen työntekijöihin. Tiedemiesten työmatkat ulkomaille on kielletty ja ulkomailla oleskelevia tiedeyhteisön jäseniä kehotetaan palaamaan kotimaahansa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)