Verkkouutiset

Turkki aikoo pikselöidä ”pahansuovan” Twitter-sisällön

Turkin tietoliikenneviranomaiset ovat päässeet sovintoon Twitterin kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turkkilaisviranomaiset neuvottelivat Twitterin johdon kanssa torstaina, turkkilainen Hurriyet Daily News kertoo.

“Olemme päässet yhteisymmärrykseen. Pahansuopa sisältö pikselöidään”, Turkin viestintäministeri Lütfi Elvan totesi lausunnossaan.

Elvanin lausunnon perusteella Turkin tietoliikenneviranomaiset tulevat sensuroimaan kaiken Twitteriin ladatun ei-toivotun kuvamateriaalin ja tekstin pikselimössöksi.

Elvanin mukaan Twitter ei ole vielä tehnyt lopullisia päätöksiä muista sen toimintaan Turkissa liittyvistä kysymyksistä, kuten toimipisteen avaamisesta Turkkiin.

Twitterillä on ollut ongelmallinen suhde Turkin viranomaisten kanssa. Turkkilaiset ovat vuotaneet tietoja nykyhallinnon virkamiesten korruptiosta muun muassa Twitterissä ja YouTube-videopalvelussa.

Turkin pääministeri Recep Tayyip Erdoğan on kutsunut Twitteriä “yhteiskunnan pahimmaksi vitsaukseksi”.

Turkin hallinto esti hiljattain pääsyn suosittuun yhteisöpalveluun kahdeksi viikoksi. Perustuslakituomioistuin kuitenkin kumosi kiellon huhtikuun alussa. Tämän jälkeen Erdogan on jo ehtinyt syyttää Twitteriä muun muassa veronkierrosta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)