Turkki lupaa vastata pommi-iskuun

Turkki on luvannut käyttää oikeuttaan itsepuolustukseen milloin ja missä tahansa Ankaran pommi-iskun takia.

  • LKS 20160217   TURKEY OUT A police officer gestures as he walks at the site of an explosion while firefighters try to extinguish flames after an attack targeted a convoy of military service vehicles in Ankara on February 17, 2016. At least 18 people were killed and 45 wounded by a car bomb targeting the military in the heart of the Turkish capital Ankara on February 17, the city's governor said. The bloodshed came on the heels of a string of attacks in Turkey, blamed on jihadists but also on Kurdish rebels. The bomb aimed at a convoy of military service vehicles, Ankara governor Mehmet Kiliclar said, quoted by the CNN-Turk and NTV channels. / AFP / CIHAN NEWS AGENCY / STRINGER - LEHTIKUVA / AFP

    Silminnäkijöiden mukaan pommi-isku Ankarassa oli valtava.

    ()

Turkin armeijan linja-autoihin kohdistuneessa pommi-iskussa Ankarassa keskiviikkona kuoli ainakin 28 ihmistä ja 61 haavoittui.

Presidentti Recep Tayyip Erdoganin on todennut BBC:n mukaan, että Turkki ei jätä käyttämättä oikeuttaan itsepuolustukseen milloin ja missä tahansa.

Myös Yhdysvallat on tuominnut iskun ja vakuuttanut tukeaan liittolaiselleen Turkille.

Mikään ryhmä ei ole toistaiseksi kertonut tehneensä iskua.

Silminnäkijöiden valtavaksi kuvailema räjähdys sattui Ylen mukaan iltaruuhkassa vain puolen kilometrin päässä maan parlamentista. Iskun hetkellä parlamentissa oli istunto käynnissä. Lähellä on myös hallituksen ja asevoimien rakennuksia.

Uhrien hautajaiset on tarkoitus pitää tänään torstaina.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.