Verkkouutiset

Veteraanipoliitikko sanoo voittaneensa Tunisian vaalit

Entinen parlamentin puhemies Beji Caid Essebsi on ilmoittanut voittaneensa Tunisian ensimmäiset vapaat presidentinvaalit.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Beji Caid Essebsi claims victory in Tunisia’s first free presidential election, with exit polls suggesting he won more than 55% of the vote

Äänestyspaikkakyselyn mukaan Beji Caid Essebsi olisi saanut yli 55 prosenttia äänistä sunnuntaina järjestetyssä Tunisian presidentinvaalissa.

Tunisialaiset syöksivät itsevaltaisen autoritäärisen johtajan Zine El-Abidine Ben Alin vallasta mielenosoitusaallon jälkeen tammikuussa 2011.

Sunnuntaina vaaleissa vastakkain olivat entinen Ben Alin parlamentin puhemies Beji Caid Essebsi ja hänen haastajansa, maanpaossa ollut ihmisoikeusaktivisti Moncef Marzouki.

88-vuotias Beji Caid Essebsi oli kaksi vuotta sitten perustetun, maallistuneita voimia kokoavan Nida Tounes –puolueen ehdokas. Poliittiset vastustajat ovat syyttäneet hänen pyrkivän palauttamaan vanhan vallan, kun taas Essebsi markkinoi itseään vakaat olot takaavana valtionjohtajana.

Marzouki on 69-vuotias nykyinen presidentti, joka on hoitanut tehtävää väliaikaisesti siirtymäkaudella. Hän on väittänyt puolustavansa vuoden 2011 vallankumouksen perintöä ja pystyvänsä takaamaan, ettei mennyt palaa.

Hän on kuitenkin menettänyt tukijoita veljeiltyään islamilaisen Ennahda-puolueen kanssa, eikä hän ole talous- ja diplomaattieliitin suosiossa.

(BBC, Yle)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)