Verkkouutiset

Aiheuttiko sukupuolitasa-arvoinen lumiauraus liikennekaaoksen Ruotsissa?

Tukholman kaupunki puolustaa tasa-arvoista lumiaurausta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tukholman niin kutsuttua ”sukupuolitasa-arvoista lumiaurausta” on arvosteltu viimeaikaisia lumimyräköitä seuranneesta liikennekaaoksesta. The Localin mukaan käytännön kehittäjä ei allekirjoita väitteitä.

– Tämä ei ole tasa-arvoisen lumiaurauksen vika, Tukholman kaupungin julkisen liikenteen johtaja Daniel Helldén kommentoi Expressenille.

The Local kuvaa häntä tasa-arvoisen lumiaurauksen arkkitehdiksi.

Tasa-arvoisella lumiaurauksella tarkoitetaan jalkakäytävien ja pyöräkaistoja priorisointia aurauksessa autoteiden kustannuksella. Ruotsin vihreisiin kuuluvan Helldénin mukaan Tukholma ei ole kuitenkaan noudattanut käytäntöä.

– Tasa-arvoisesta lumiaurauksesta on saamieni tietojen mukaan nyt pulaa. Jalkakäytävillä on vaikea kävellä ja on tärkeää, että kävely- ja pyörätiet sekä julkinen liikenne pannaan etusijalle.

Tukholman sosiaalidemokraateista ja vihreistä koostuva kaupunginhallitus lupasi viime vuonna tehdä talvella liikkumisesta yhtä turvallista sekä miehille että naisille. Tasa-arvoisen aurauksen takana on ajatus siitä, että miehet liikkuvat naisia todennäköisemmin autolla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)