Verkkouutiset

”Ei se ollut mikään saatanallinen suunnitelma Grexitiksi” – Tsipras tunnustaa käskyn rinnakkaisjärjestelmästä

Kreikan pääministeri Aleksis Tsipras on tunnustanut Kreikan parlamentissa antaneensa valtiovarainministerille käskyn rinnakkaismaksujärjestelmän perustamisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Tottakai annoin henkilökohtaisesti käskyn [ex-valtiovarainministeri Yanis] Varoufakikselle perustaa ryhmä, joka hoitaisi hätätilanteen, pääministeri Aleksis Tsipras sanoi perjantaina Kreikan parlamentissa.

Kreikkalaislehti Kathimerini kertoi sunnuntaina Varoufakiksen suunnitelmasta perustaa Kreikkaan rinnakkaismaksujärjestelmä tilanteessa, jossa Euroopan keskuspankki kieltäisi pankkien hätärahoituksen jatkamisen.

Suunnitelmaan kuului valtion varoja hallinnoivan viraston hakkerointi, jotta valtiovarainministeriö saisi käyttöönsä yksityishenkilöiden ja yritysten rekisteritunnukset maksujärjestelmää varten. Valtio olisi suorittanut maksut euromääräisinä velkasitoumuksina, mutta hätätapauksessa ne olisi voitu vaihtaa yön yli drakmoiksikin. Varaoufakis tunnusti suunnitelman, mutta kielsi, että hän missään vaiheessa olisi valmistellut Kreikan euroeroa. Samoilla linjoilla oli Tsipras parlamentissa.

– Emme valmistelleet tai suunnitelleet maan irrottamista eurosta, mutta meillä oli hätäsuunnitelmia, Tsipras sanoi parlamentissa.

– Jos kumppanimme ja velkojamme olisivat suunnitelleet Grexitiä, eikö meidän olisi pitänyt hallituksena valmistautua puolustautumaan? hän kysyi.

Tsipras viittasi hakkerointisuunnitelmaan, mutta sanoi, että ajatus tietokannasta, jolla kreikkalaisille annettaisiin salasanoja maksuja varten ei ollut ”salamyhkäinen ja saatanallinen suunnitelma viedä maa ulos eurosta”.

Tsipras puolusti Varoufakista toteamalla, että ”hänen paitavalintojaan voi arvostella”, mutta häntä ”ei voi syyttää kreikkalaisten rahojen varastamisesta tai salaisesta suunnitelmasta syöstä Kreikkaa kuilun pohjalle”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)