Verkkouutiset

Kato virkaanastujaisissa: Nämä poliitikot ovat ilmoittaneet jättävänsä väliin Trumpin tilaisuuden

Ainakin 18 demokraattipoliitikkoa on ilmoittanut boikotoivansa virkaanastujaisia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Amerikkalainen CNN on uutisoinut laajasti poliitikoista, jotka ovat ilmoittaneet jättävänsä väliin Donald Trumpin virkaanastujaiset ensi viikolla.

Jo aiemmin on uutisoitu, kuinka Trumpilla on tiedotusvälineiden mukaan ollut vaikeuksia saada viihdemaailmasta esiintyjiä tilaisuuteen.

CNN:n mukaan erityisesti demokraattipoliitikot boikotoivat tilaisuutta. Ainakin ihmisoikeuksia näyttävästi puolustanut Georgian edustaja John Lewis ilmoitti perjantaina boikotoivansa tilaisuutta, sillä hän ei ”näe Trumpia legitiiminä presidenttinä” Venäjän vaikutettua Yhdysvaltain vaaleihin.

Lauantaina Trump totesi Lewisin ”paljon puhetta, ei tekoja” -tyyppiseksi ihmiseksi. Trumpin mukaan Lewisin tulisi keskittyä enemmän vaalipiirinsä asioiden korjaamiseen, sillä Georgia on ”kamalassa kunnossa”.

Lewisin esimerkkiä ilmoitti seuraavansa myös Kalifornian edustaja Mark Takano. New Yorkin edustaja Yvette Clarke puolestaan totesi, ettei osallistu tilaisuuteen, koska ”loukkaamalla Lewisia hän loukkasi koko Amerikkaa.”

Lisäksi tilaisuudesta ovat ilmoittaneet jäävänsä pois Ted Lieu, Raul Grijalva, John Conyers, Mark DeSaulnier, Nydia Velazquez, Kurt Schrader, William Lacy Clay, Barbara Lee, Jose Serrano, Judy Chu, Luis Gutierrez, Jared Huffman, Katherine Clark, Earl Blumenauer ja Adriano Espaillat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)