Verkkouutiset

Donald Trump syyttää Ted Cruzia petoksesta Iowassa ja vaatii uusia vaaleja

Republikaanien presidenttiehdokkaaksi Yhdysvalloissa pyrkivä Donald Trump vaatii Iowan esivaalien uusintaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Republikaanien presidenttiehdokkuutta tavoitteleva miljardöörisijoittaja Donald Trump hyökkää twitterissä vastaehdokastaan Teksasin senaattori Ted Cruzia vastaan.

”Ted Cruz ei voittanut Iowaa. Hän varasti sen. Siksi kaikki mielipidemittaukset olivat väärässä ja hän sai paljon odotettua enemmän ääniä. Paha”, Trump tviittaa.

Cruz sai republikaanien äänistä Iowan esivaaleissa 28 prosenttia. Toiseksi tulleen Trumpin kannatus oli noin 24 prosenttia. Esivaalin todellinen yllättäjä oli 23 prosentin äänisaalliin saanut Marco Rubio.

Trumpin tviittien mukaan Cruz totesi ennen äänestystä, että niin ikään ehdokkaana oleva Ben Carson olisi jättäytymässä pois kilvasta, ja kehotti äänestämään itseään.

Trump syyttää Cruzin kamppanjaa myös virallisilta näyttävien äänestysvirheistä syyttävien kirjeiden lähettämisestä.

Mainoskirjeet oli otsikoitu ”äänestysrikkomuksiksi”. Niissä kerrotaan, että kyseisellä alueella on ollut huono äänestysaktiivisuus ja muistutetaan, että kirjeen vastaanottajan ja hänen naapureidensa äänestysvalinnat ovat julkista tietoa. Monille äänestäjille annetaan kirjeessä hylätty kouluarvosana aiemmista valinnoista ja kehotetaan äänestämään Cruzia, jotta arvosana paranisi.

Trump nimittää kirjeitä petokseksi.

”Tulisi järjestää uudet vaalit tai Cruzin tulokset olisi mitätöitävä, perustuen Ted Cruzin Iowan esivaaleissa tekemään petokseen”, Trump tviittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)