Verkkouutiset

Hän laati kohuraportin Donald Trumpin Venäjä-kytköksistä – ”en kiellä enkä vahvista”

Hyvämaineiseksi kuvatun entisen brittiagentin kerrotaan olleen raportin takana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Raportin Yhdysvaltojen tulevan presidentin Donald Trumpin Venäjä-kytköksistä laati Wall Street Journalin lähteiden mukaan entinen Britannian tiedustelupalvelun agentti Christopher Steele.

52-vuotias Steele johtaa yksityistä Orbis Business Intelligence Ltd -tiedusteluyhtiötä Lontoossa. Raportin tilaajiksi kerrotaan joukko Trumpin vastustajia sekä republikaani- että demokraattipuolueista.

Raportissa väitetään, että Trumpin kampanja on tehnyt yhteistyötä Kremlin kanssa jo pitkään. Lisäksi Venäjällä kerrotaan olevan hallussaan arkaluontoisia tietoja, joilla tulevaa presidenttiä voitaisiin kiristää.

Lyhennelmä raportista oli mediatietojen mukaan liitetty Donald Trumpille ja presidentti Barack Obamalle Venäjän vaalivaikuttamisoperaatiosta toimitettuun tiedusteluselvitykseen.

Orbis Business Intelligence Ltd:n toinen johtaja Richard Burrows ei ”kiellä eikä vahvista”, että yhtiö olisi laatinut raportin. Christopher Steele on kieltäytynyt välikäden kautta kommentoimasta asiaa. Hänen mukaansa aihe on ”liian kuuma”.

Donald Trump on hyökännyt voimalla raporttia ja siitä kertonutta mediaa vastaan. Trump on kiistänyt raportin tiedot ja syyttänyt tiedotusvälineitä ”valeuutisten” levittämisestä.

Trump kysyi keskiviikkona twitterissä ”elämmekö natsi-Saksassa”.

Kohuraportin tietoja on pidetty vähintäänkin kyseenalaisina eikä sen löydöksiä ole vahvistettu.

Christopher Steelen maine tiedustelupiireissä on kuitenkin hyvä. 28 vuotta Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelussa työskennellyt Venäjä-asiantuntija John Sipher kertoo Wall Street Journalille Steelen työskennelleen vuosia Venäjällä brittitiedustelun palveluksessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)