Verkkouutiset

Amerikkalaisten luottamus Donald Trumpiin heikentynyt vaalipäivän jälkeen

Yli puolet CNN:n kyselyyn vastanneista sanoo, että Donald Trumpin toiminta vaalipäivän jälkeen on heikentänyt heidän luottamustaan tulevaan presidenttiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

40 prosenttia amerikkalaisista luottaa, että Donald Trump onnistuu hoitamaan tehtävänsä Yhdysvaltain presidenttinä, kertoo CNN:n kysely. Tämä on yli puolet vähemmän kuin Barack Obaman saama luottamus kansan keskuudessa ensimmäisen presidenttikautensa alla.

Luottamus Trumpia kohtaan on heikompi kuin yhtäkään viimeaikaista USA:n presidenttiä kohtaan ennen heidän kausiaan. Barack Obama sai aikoinaan 84 prosentin, George W. Bush 61 prosentin ja Bill Clinton 67 prosentin luottamuksen.

Yli puolet amerikkalaisista (53 prosenttia) sanoo, että Trumpin toiminta ja kannanotot vaalipäivän jälkeen ovat tehneet heistä vähemmän luottavaisia sitä kohtaan, että Trump onnistuu hoitamaan presidentin tehtävää.

Trumpia tukevan poliitikon Sean Duffyn mukaan Trumpin ja median välinen taisto on haavoittanut tulevan presidentin julkista kuvaa.

Luottamus Trumpia kohtaan on laskenut marraskuun vaalipäivän jälkeen, mutta moni amerikkalainen uskoo yhä, että Trump pystyy pitämään vaalilupauksiaan. 48 prosenttia kyselyyn vastanneista arvioi, että Trump tulee politiikallaan viemään Yhdysvaltoja oikeaan suuntaan, kun 49 prosenttia vastaa, että suunta tulee olemaan väärä.

Kysely osoitti syviä poliittisia kuiluja naisten ja miesten välillä ja etnisten ryhmien välillä. Luottamus Trumpiin on huomattavasti suurempaa maaseudulla kuin kaupungissa. Miehet luottavat Trumpiin naisia enemmän. Korkeasti koulutetuilla luottamus on vähäisempää kuin niillä, joilla ei ole yliopistotutkintoa.

CNN:n kysely toteutettiin puhelinkyselynä tammikuun puolivälissä. Kysely tehtiin satunnaisotantana 1 000 amerikkalaiselle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)