Verkkouutiset

Donald Trump arvostelee USA:n viranomaisten vuotoja Britannian terrori-iskusta – ”vakava uhka”

USA:n presidentti arvostelee amerikkalaisvirastoja Britannian viranomaistietojen vuotamisesta julkisuuteen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Väitetyt vuodot, jotka tulevat hallituksen virastoista, ovat erittäin huolestuttavia, Donald Trump sanoi Valkoisen talon välittämän virallisen lausunnon mukaan.

Trumpin mukaan vuotoja on tapahtunut jo pitkän aikaa.

– Hallintoni aikoo selvittää asian perin pohjin. Arkaluontoisten tietojen vuotaminen aiheuttaa vakavan uhan kansalliselle turvallisuudellemme, Trump totesi lausunnon mukaan.

Trump määräsi oikeusministeriön käynnistämään täyden tutkimuksen vuotoja koskien.

Manchesterin poliisi ilmoitti lopettavansa tietojen jakamisen Yhdysvaltain viranomaisten kanssa sen jälkeen, kun amerikkalaiset tiedotusvälineet olivat kertoneet Manchesterin terrori-iskuun liittyen tietoja, joita ei ollut vielä tarkoitettu julkisuuteen.

Esimerkiksi CBS-kanava kertoi julkisuuteen itsemurhapommittajan nimen ennen kuin brittiviranomaiset olivat vahvistaneet tietoa.

Erityisen raskauttavana Manchesterin alueen poliisipäällikkö Ian Hopkins piti sitä, että The New York Times julkaisi keskiviikkona kuvia terrori-iskun paikalta, mukaan lukien kuvia pommin palasista ja repusta, jonka sisään pommi oli asetettu.

Sisäministeri Amber Rudd totesi, että tiedustelutiedon vuotaminen voi viedä poliisilta ”yllätysmomentin” pyrkimyksissä estää uudet iskut.

Britannian pääministeri Theresa May sanoi aikovansa ”tehdä selväksi presidentti Trumpille, että maiden viranomaisten jakaman tiedustelutiedon täytyy pysyä turvassa”.

Britannian poliisi on tähän mennessä pidättänyt kahdeksan ihmistä maanantain terrori-iskuun liittyen. Pidätettyjen joukossa ovat itsemurhapommittajan kaksi veljeä ja heidän isä.

Brittiläinen libyalaisten maahanmuuttajien poika Salman Abedi räjäytti pommin Manchester Arenalla pop-artisti Ariana Granden konsertin yhteydessä maanantai-iltana. Iskussa kuoli 22 ihmistä ja 116 ihmistä loukkaantui. Uhrien joukossa oli lukuisia lapsia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)