Verkkouutiset

Sauli Niinistöllä USA:ssa yhä tapaamisia, heidät presidentti kohtasi

Tasavallan presidentin Amerikan-ohjelma jatkui myös Valkoisen talon työvierailun jälkeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

WASHINGTON D.C. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö jatkoi USA:n presidentti Donald Trumpin maanantaisen tapaamisen jälkeen vierailuohjelmaansa Washington D.C.:ssa.

Tiistaina presidentillä oli suomalaistoimittajien lehdistötilaisuus ja sen jälkeen think tank -tapaamisia.

Presidentin kanslian mukaan keskiviikkona tapaamisia oli muun muassa senaattori Chris Murphyn, suurlähettiläs Robert Kimmittin, entisen turvallisuusneuvonantaja Stephen Hadleyn ja amiraali Mike Mullenin kanssa.

Chris Murphy on senaattori Connecticutista. 44-vuotias Murphy on USA:n senaatin ulkoasiainvaliokunnan jäsen ja sen Euroopan asioiden jaoston johtava demokraatti.

Robert Kimmitt on entinen USA:n apulaisvaltiovarainministeri. Hän toimi pitkällä virkaurallaan muun muassa presidentti George H. W. Bushin apulaisulkoministerinä Itä-Euroopan kommunismin luhistumisen ja Irakin sodan aikana ja suurlähettiläänä tuolloin juuri yhdistyneessä Saksassa.

Amiraali Mike Mullen toimi Yhdysvaltain puolustushaarakomentajien neuvoston puheenjohtajana 2007-11 ja sitä ennen laivaston Euroopan joukkojen komentajana. Georgian 2008 sodan jälkeen amiraali Mullen tapasi venäläisosapuolta Suomessa neuvotteluissa.

Stephen Hadley toimi presidentti George W. Bushin kansallisena turvallisuusneuvonantajana 2005-09.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)