Verkkouutiset

ISIS:n ”ydintsunami” – uskonnollinen puhdistus tappaisi satoja miljoonia

Islamilaiseen valtioon soluttautuneen toimittajan mielestä länsi aliarvioi järjestöä pahasti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksalaistoimittaja Jürgen Todenhöferin Inside IS – Ten Days in the Islamic State kertoo hänen kymmenestä vuorokaudestaan jihadistien kanssa. Todenhöfer on kertonut päässeensä seuraamaan järjestöä Skypessä ISIS-johtajien kanssa käymiensä neuvottelujen jälkeen.

Todenhöferin mukaan terroristien suunnitelmana on satojen miljoonien shiiojen tappaminen. Kaavailuissa on maailmanhistorian suurin uskonnollinen puhdistus. ISIS:n sotilaallista menestystä Todenhöfer kuvailee ”ydintsunamiksi”.

Hänen mukaansa ISIS:ssä on ”lähes ekstaattinen innostus”, jollaista hän ei ole koskaan nähnyt sota-alueella.

– He ovat brutaalein ja vaarallisin vihollinen jota olen koskaan nähnyt. En tiedä ketään jolla on todellinen mahdollisuus pysäyttää heitä. Vain arabit pystyvät pysäyttämään ISIS:n. Palasin hyvin pessimistisenä, hän toteaa nyt Mirrorissa.

Jürgen Todenhöfer, 75, on entinen Saksan CDU:n kansanedustaja. Hän vaihtoi vuonna 2000 alaa ja ryhtyi sotareportteriksi.

ISIS:n etulinjoilla Syyriassa hän kertoo yöpyneensä lattioilla, ja muovimatolla, ”jos olin onnekas”. Ennen lähtöään hän oli valmistanut testamenttinsa.

– Mestauksista on luotu strategia jonka he haluavat levittävän pelkoa ja terroria vihollisten keskuuteen. Se on toiminut hyvin – katsokaa Mosulin valtausta alle 400 taistelijalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)