Suomalais-venäläisen miljardöörin yhtiö tekee bisnestä ISIS:n alueella

Gennadi Timtshenkon Stroytransgazin kaasutehtaalla Syyriassa on nähty venäläisiä insinöörejä.

  • Tuweinan kaasualue sijaitsee Syyriassa viitisenkymmentä kilometriä ISIS:n pääkaupunki Raqqasta etelään.

    ()

Foreign Policy -julkaisu kertoo ihmettelystä Syyrian Tuwainan kaasulaitoksen tapahtumia kohtaan. Venäläisiä insinöörejä on nähty alueella, joka on niin sanotun islamilaisen valtion hallinnassa.

Kaasulaitos on Syyrian suurin. Sen on rakentanut Stroytransgaz, jonka omistaa presidentti Vladimir Putinin läheinen liikemies Gennadi Timtshenko. Hän on myös Suomen kansalainen.

Raqqa Is Being Slaughtered Silently -aktivistiryhmän mukaan Stroytransgazin alihankkija sai ISIS:ltä käyttöoikeuden laitokselle toissa vuonna. Nyt turkkilaisviranomaiset ja syyrialaiset kapinalliset sanovat, että venäläisiä on laitoksella yhä.

Syyrian hallituksen ja ISIS:n on aiemmin kerrottu sopineen laitoksen pitämisestä käynnissä energiahuollon vuoksi yhteisvoimin. ISIS:iä pelkääviä työntekijöitä on kerrottu pakotetun töihin.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.