Verkkouutiset

Timoshenko vetoaa Yhdysvaltoihin: Ukraina tarvitsee sotilaallista apua

Presidenttiehdokas ja ukrainalaisen Isänmaa-puolueen johtaja Julia Timoshenko vetoaa Yhdysvaltojen kongressiin sotilaallisen avun saamiseksi, uutistoimisto Itar-Tass kertoo.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Pyydän Yhdysvaltojen kongressin jäseniä ryhtymään kaikkiin mahdollisiin toimiin Ukrainan tukemiseksi ja sen suvereniteetin ja alueellisen koskemattomuuden suojelemiseksi, Julia Timoshenko sanoi.

Timoshenko pyysi Yhdysvalloilta kokonaisvaltaista avustusta kuten ilmapuolustus- ja panssarintorjuntakalustoa sekä apua joukkojen koulutuksessa.

Timoshenkon mukaan Genevessä torstaina pidetty kokous, jossa sovittiin kriisin liennyttämisestä, oli askel oikeaan suuntaan.

Yhdysvallat on jo luvannut toimittaa Ukrainan hallinnon joukoille muun muassa lääkkeitä, kypäriä ja generaattoreita. Presidentti Barack Obama on kieltänyt taisteluvarusteiden toimittamisen Ukrainaan.

Monet vaikutusvaltaiset amerikkalaispoliitikot ovat jo pitkään vaatineet Obaman hallintoa toimittamaan Ukrainaan myös aseita. Esimerkiksi senaattorit John McCain ja Lindsey Graham haluaisivat Yhdysvaltojen aseistavan hallinnon joukkoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)