Verkkouutiset

Tiikereitä luonnossa enää 3000 – amerikkalaisten takapihoilla 5000

Tiikereitä elää luonnonvaraisina enää noin 3000 yksilöä, mutta niitä löytyy amerikkalaisten takapihoilta noin 5000, kertoo uutiskanava CNN.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Syynä tähän on, että Yhdysvalloissa on laillista omistaa villieläimiä. Big Cat Rescuen toimitusjohtaja Carole Baskin sanoo CNN:lle, että ihmisistä on kiva kuvata itsensä tiikerin tai leijonanpennun kanssa.

– Mutta nuo pennut ovat söpöjä ja hallittavissa noin 12 ikäviikkoon saakka. Sitten selviää, että niistä huolenpito maksaa 10 000 dollaria vuodessa ja ne pannaan myyntiin, hän selvittää. Summa sisältää vain ruoan ja lääkärikulut. Esimerkiksi häkit ja muut tarvittavat fasiliteetit tulevat tämän päälle.

International Fund for Animal Welfare (IFAW) ja useat yhdysvaltalaiset eläinsuojelujärjestöt vaativat kongressia kieltämään yksityishenkilöiltä suurten kissapetojen hallussapidon ja kasvattamisen. Luonnonsuojelujärjestö WWF:n mukaan tällä kiellolla voisi olla vaikutusta myös Kiinaan, jossa takapihoilla on tiikereitä vielä enemmän kuin Yhdysvalloissa.

Vuonna 2003 joidenkin kissapetojen hallussapito kiellettiinkin, mutta laissa on porsaanreikä. Jos esimerkiksi tiikeriä ei osta lemmikiksi, vaan hankkii maatalousministeriöltä 40 dollarin kaupallisen luvan, tiikeristä tulee kaupallinen tuote.

Eläinsuojelujärjestöjä huolestuttaa myös tiikereiden ja muiden villieläinten, niiden luiden ja ruumiinosien laiton kauppa ja pentujen kasvattaminen tätä kauppaa varten. Kyseessä on satojen miljoonien dollarien bisnes.

Tänään keskiviikkona vietetään kansainvälistä tiikeripäivää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)