Verkkouutiset

Tietokone uskotteli olevansa 13-vuotias poika – läpäisi ensimmäisenä keinoälytestin

Supertietokone on läpäissyt ensimmäisen kerran koskaan Turingin keinoälytestin, joka luotiin jo vuonna 1950.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Supertietokone on läpäissyt Turingin keinoälytestin, kertoo The Telegraph. Koe suoritettiin arvostetun Royal Society -tiedeakatemian toimesta. Samassa yhteydessä testattiin myös neljä muuta konetta.

Yksikään tietokone ei ole aiemmin selvinnyt Turingin testistä. Siinä vähintään 30 prosenttia arvioijista on uskottava keskusteluosapuolena olevan ihminen käydessään viiden minuutin keskustelun näppäimistön välityksellä. Testissä ei valikoida etukäteen keskustelun kysymyksiä tai aihepiirejä. Testin suunnitteli tietojenkäsittelyn pioneeri ja koodinmurtaja Alan Turing vuonna 1950.

Läpäissyt tietokone uskotteli olevansa 13-vuotias poika ”Eugene Goostman” ja onnistui vakuuttamaan 33 prosenttia arvioijista ihmisyydestään.

”Goostmanin” suunnittelivat Yhdysvalloissa asuva venäläissyntyinen Vladimir Veselov ja Venäjällä asuva ukrainalaissyntyinen Eugene Demtsenko.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)