Verkkouutiset

Kapinallinen tiedemies uskoo löytäneensä ihmisen kuudennen aistin

Ihmisillä saattaa olla piilevä magneettiaisti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Useilla eläimillä on magneettiaisti eli kyky suunnistaa maan magneettikentän mukaan. Magneettiaistia hyödyntävät muun muassa monet merieläimet ja muuttolinnut.

Geofyysikko Joe Kirschvink Kalifornian teknologiainstituutista on vuosia tutkinut, voisiko myös ihmisillä olla magneettiaisti. Nyt hän uskoo löytäneensä todisteita, että kyseinen aisti löytyy myös ihmisiltä. Asiasta uutisoi tiedejulkaisu Science, joka luonnehtii Kirschvinkiä ”yksinäiseksi sudeksi”.

Kirschvink on pitkään epäillyt, että monet nisäkkäät, mukaan lukien ihmiset, ovat perineet magneettiaistin esi-isiltään. Koska ihmiset eivät kuitenkaan aktiivisesti tarvitse magneettiaistia elämässään, Kirschvink arveli aistin olevan ihmisissä ikään kuin piilevänä ja alitajuisena.

Asiaa selvittääkseen Joe Kirschvinkin johtama ryhmä muun muassa tarkkaili, miten tutkimuksiin osallistuvien ihmisten aivot reagoivat lähellä pyöriviin magneettikenttiin. Osallistujien aivoaaltoja mitatessa kävi ilmi, että eräät neuronit reagoivat sähköisellä aktiviteetillä silloin, kun magneettikenttiä pyöritettiin vastapäivään.

Tutkijoiden mukaan tämä olisi merkki siitä, että myös ihmisillä todella on piilevä ”kuudes aisti”, eli magneettiaisti.

Suurin haaste tutkimuksissa on se, että magneettiaistin tarkkaa toimintatapaa ei ole pystytty vielä selvittämään. Tutkijoilla ei siis ole vielä aavistustakaan siitä, missä elimessä magneettiaisti sijaitsisi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)