Verkkouutiset

Uskomatonta, ja totta: ”Meillä on työkalut muuttaa Mars-planeetta Maan kaltaiseksi”

Huippututkijat uskovat kykenevänsä muuttamaan Marsin ilmakehän ja maaperän ihmiselle soveliaammaksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Motherboard-julkaisun mukaan USA:n puolustusministeriön DARPA-huippututkimuslaitoksessa uskotaan, että he pystyvät jo nyt kehittämään synteettisiä eliöitä, jotka muuttaisivat Mars-planeettaa enemmän Maan kaltaiseksi.

Tieteiskirjallisuudessa tämä tunnetaan käsitteellä terraformaaminen eli planeetan muuttaminen ihmiselle sopivammaksi. Marsissa se tarkoittaisi lämmittämistä ja ilmakehän sakeuttamista vihreillä kasveilla, levällä ja bakteereilla.

DARPA tutkii paljon synteettistä biologiaa ja geenimuuntelua. DARPAn biologisten teknologioiden toimiston Alicia Jacksonin mukaan ”ensi kertaa meillä on teknologiset työkalut muuttaa ei vain vihamielisiä paikkoja täällä maassa vaan myös avaruudessa, eikä vain käyntiä vaan olemista varten”.

Jacksonin laboratorio opettelee muuttamaan kaikkien eliöiden genetiikkaa, ei vain yleisesti käytettyjen e.colin ja hiivan.

”Täällä Maassa on eliöitä 30 miljoonan ja 30 miljardin välillä. Me käytämme nykyisin kahta biologian tekniikkaan”.

Teknologia on tietysti vielä lapsenkengissä ja paljolti vasta ajatus, mutta se on huikeiden mahdollisuuksien ajatus. Myös Maassa.

”Ihmisen aiheuttaman tuhon tai luonnonmullistuksen jälkeen voimme ajatella luonnon elvyttämistä. Nämä työkalut antavat meidän ensi kertaa tarttua siihen ongelmaan”, Jackson sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)