Verkkouutiset

Ukrainan oppositiota varoitettiin – allekirjoittakaa sopimus tai kuolette kaikki

Puolan ulkoministeri Radoslaw Sikorski varoitti Ukrainan oppositiojohtajia seuraukista, jos he eivät allekirjoita sopimusta hallituksen kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Brittiläinen ITV News kuvasi tästä löytyvälle videolle Puolan ulkoministerin Radoslaw Sikorskin kertomassa kokoustauolla Ukrainan oppositiojohtajille, että jos he eivät allekirjoita presidentti Viktor Janukovitshin tarjoamaa sopimusta, he kuolevat.

Sikorski oli yksi kolmesta EU-maiden ulkoministeristä, jotka toimivat neuvottelijoina perjantaina hallituksen ja opposition allekirjoittamassa sopimuksessa verisiin yhteenottoihin johtaneen umpikujan aukaisemiksi.

– Jos ette tue tätä sopimusta, saatte poikkeustilan, ja armeijan. Kuolette kaikki, Sikorski sanoi kaupallisen ITV News -kanavan nappamassa kommentissa.

Kysymykseen, onnistuiko hän vakuuttamaan opposition, Sikorski oli mutissut, ettei tiedä.

Tauon jälkeen Sikorski palasi neuvottelupöytään ja ilmoitti jonkin ajan kuluttua, että oppositio on sopinut allekirjoittavansa sopimuksen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)