Verkkouutiset

USA:n tankintappajat laskeutuvat historiallisella videolla maantielle Virossa

Amerikkalaiset A-10 Warthog -rynnäkkökoneet harjoittelivat Virossa kylmän sodan tyyliin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Neljä amerikkalaista A-10 Warthog (pahkasika) -rynnäkkökonetta on laskeutunut Virossa maantiekentälle.

Koneet harjoittelivat maajoukkojen tukitehtäviä osana Yhdysvaltojen Euroopan joukkojen Baltiaan keskittyvää Saber Strike 16 -harjoitusta.

Kyseessä oli ensimmäinen tällainen laskeutumisharjoitus 32 vuoteen. Yhdysvaltojen Nato-lähetystö on julkaissut tapauksesta kuvia ja videon (alla) Twitterissä.

”Oletko koskaan nähnyt A-10 laskeutuvan maantielle? Näin tapahtui tänään ensi kertaa sitten vuoden 1984, kun neljä amerikkalaista A-10-konetta laskeutui Viroon”, lähetystö kertoo.

Asiasta uutisoiva ilmailusivusto The Aviationist toteaa harjoituksen noudattelevan “kylmän sodan tyyliä”. Monet Euroopan valtiot rautaesiripun molemmin puolin rakensivat toisen maailmansodan jälkeen valtatienpätkiä, joita voitiin käyttää tarvittaessa kiitoratoina. Tällaisia tieosuuksia löytyy Suomestakin.

A-10 on erityisesti vihollisen ajoneuvojen kuten panssarivaunujen tuhoamiseen suunniteltu maataistelukone. Se tunnetaan armeijapiireissä tankintappajana. Yhdysvallat on lennättänyt koneita tiuhaan Itä-Euroopassa viime aikoina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)