Verkkouutiset

Varoufakikselle syyte? Siitä päättää parlamentti

Kreikan korkeimman oikeuden syyttäjä on luovuttanut Kreikan entisen valtiovarainministerin mahdolliset syytteet parlamentin käsiteltäväksi, kertoo Kathimerini.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kaksi Kreikan kansalaista on tehnyt tukintapyynnöt Kreikan entisen valtiovarainmnisterin Yanis Varoufakiksen toimista rinnakkaisvaluutan käyttöönotossa. Mahdollisen syytteen nostamisen tiellä on kuitenkin ministereitä koskeva syytesuoja, jonka ainoastaan parlamentti itse voi päättää kumota. Ensimmäinen askel olisi tukintakomitean nimittäminen, jos parlamentti päättää edetä asiassa.

Korkeimman oikeuden syyttäjä on lisäksi määrännyt kollegansa selvittämään, onko tapauksen johdosta syytä aloittaa tutkintoja ei-poliittisia henkilöitä kohtaan.

Kathimerini kertoi aiemmin Varoufakiksen suunnitelmasta rinnakkaismaksujärjestelmään siirtymisestä, jos Kreikan pankit eivät saisi enää rahoitusta Euroopan keskuspankilta. Varoufakiksen suunnitelmaan sisältyi valtion varoja hallinnoivan viraston nettisivujen hakkerointi henkilöiden ja yritysten rekisteritunnusten kaappaamiseksi. Varoufakis on myöntänyt brittilehti The Telegraphin haastattelussa valmistelleensa kyseistä suunnitelmaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)